no własnie, na czym je smażyć... ??? jadam go codziennie od paru miesięcy i zapowiada się, że będę go wciągał jeszcze długo, długo.... Problem tkwi w tym, że mam nieco zatłuszczony brzuń... czy bezpieczne jest smażenie codziennie na Oleju ??
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
[...] 3-4 posilkow dziennie a mianowicie ryz z piersiami kurczaka. Ryz to sprawa prosta osolic zagotowac i jesc, ale co z tym kurczakiem? Smazyc go czy jak a jezeli tak to na czym? Oleju? Nie wiem zabardzo co z tym fantem zrobic bo nadmiernego tluszczu nie potrzebuje. Jednak widzialem jak Rühl w swoim video mowil ze jest to swietna dieta, tylko [...]
Witam.. zwracam sie z pytaniem do specjalistow dzialu czy na redukcji mozna smazyc fileciki z kury, zapiekac je w piekarniku czy tylko gotowane wchodza w gre bo zaczyna sie wkradac taka monotonia w posilkach a mala odmiana bapewno byla by na +.. a wracaja do smazenie jesli mozna to na czym najlepiej.. za madre wypowiedzi beda sog-i:D
Witam na czym smazycie kurczaka, jajecznicę, inne miesa? Ja używam oleju kokosowego ale teraz w planie od dietetyka dostałem przepis z Oliwię z oliwek, tylko od dawna wiem że na oliwie nie można długo smazyc nadaje się najbardziej do krótkiego smażenia.
witam mam pytanie o piers z kurczaka Zawsze kupuje surowe piersi przyprawiam i daje na patelnie i teraz moje pytanie na czym lepiej smazyc ? moze byc oliwa z oliwek? kroje ja w mala kostke zeby szybciej ja zlapalo (teflon)
jak w temacie na czym lepiej smazyć, podobno nie powinno sie na iliwie z oliwek ponieważ jakieś toksyny si wydzielają, więc pewnie lepiej na oliwie z pestek winogron, ale pewnosci nie mam
Panowie na czym najlepiej smażyć pierś z kurczaka,jajka żeby było jak najzdrowiej? Wcześniej smażyłem na smalcu, ale teraz poczytałem że na oliwie z oliwek też jest dobra opcja. Czy tłuszcz ze smażenia traci dużo na składnikach odżywczych? Tak samo bilansując dietę powiedzmy że do patelni wleje 20ml oliwi, to tyle wliczać w diecie i tyle samo z [...]
Siema skończyła mi się oliwa z oliwek a będę dziś jeszcze 3 razy smażyl dzis nie kupie bo zamkniete sklepy, na czym lepiej smażyć na oleju slonecznikowym czy na maśle 82procent ? Jeśli na oleju to lać tyle samo ile oliwy z oliwek czyli łyżkę czy inaczej?
[...] postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii zużywana na czynności życiowe. Tę prostą prawdę można [...]
[...] oleju, 2 łyżki soli, 2 łyżki orzeszków. Liście kapusty dokładnie umyć, osączyć i poszatkować na cieniutkie paseczki długości 4-6 cm. Dokładnie wymieszać z Soła i cukrem, po czym odstawić na 2 godziny. Paprykę umyć, wypestkować i pokroić na cieniutkie paseczki. Imbir obrać i drobno posiekać. Kapustę lekko odcisnąć. Dodać paprykę, imbir, musztardę [...]
[...] kamienie moczowe i złogi na piasek ułatwiając ich wydalenie (przez strumień cieczy wydalanej). Gliceryna ułatwia przechodzenie kamieni nerkowych przez drogi moczowe, o czym można się dowiedzieć ze starych ksiąg medycznych i być może osobiście. Większa cześć gliceryny zostaje szybko przekształcona do glukozy wywołując przejściową [...]
[...] Pogodzenie domowego jedzenia z dietą kulturystyczną bywa trudne. Często nawet jeśli są na to pieniądze - trudno jest wytłumaczyć pozostałym domownikom, że jemy tylko to, o czym przeczytaliśmy w SdW. Matki protestują, że nie będą gotować dwóch obiadów, śniadań i kolacji. W takiej sytuacji trzeba postępować metodą małych kroków. Najpierw [...]
[...] że wymaga ona zbyt wielkiego nakładu czasu i wysiłku. Skąd taki pomysł? Nie wiem. Cóż może być prostsze, niż wrzucić np. rybę na kosz do parowania, poczekać 8 minut, po czym włożyć ją na talerz? Żeby nie było odpowiedniego sprzętu, ale on jest! I to w naszej kuchni! Wystarczy przecież garnek, metalowe sitko, żaroodporne naczynie, talerz i [...]
[...] się lampy emitujące silne promieniowanie ultrafioletowe UV-A). Światło wzmacnia również odporność organizmu, poprawia samopoczucie i pomaga leczyć zaburzenia psychiczne, o czym przekonywał już Hipokrates. Leczenie depresji daje lepsze efekty, gdy chorzy w ciągu dnia przebywają w nasłonecznionych pomieszczeniach (od strony południowej). Badania [...]